Poslať na mail

Netradičná rekonštrukcia malého apartmánu v španielskej Barcelone mala jasný cieľ – vytvoriť priestor so súčasným vzhľadom, ktorý si však zachová niektoré zo svojich pôvodných prvkov. Tvorcom interiéru sa podarilo zachytiť samotnú podstatu spôsobu života miestnych obyvateľov, a to len na niekoľkých metroch štvorcových. V srdci tradičnej rybárskej štvrti tak vzniklo príjemné miesto na bývanie, ktoré určite upúta aj vašu pozornosť.

Štyridsať metrov štvorcových dokáže často umožniť viac ako by sa na prvý pohľad zdalo. Základom je však správna optimalizácii priestoru.

Súčasnú podobu apartmánu tvoria len tri oddelené, no vizuálne prepojené miestnosti. Hlavný vchod vedie priamo do najväčšej miestnosti, ktorá zahrňuje kuchyňu, jedáleň a útulnú obývaciu izbu. Kuchyňa zaujme hneď na prvý pohľad kombináciou niekoľkých materiálov, chladného nerezu a čiernych kovových prvkov s kontrastným svetlým drevom a tehlou. Vďaka vhodne navrhnutému umelému osvetleniu a presklením zabezpečujúcim prirodzené svetlo, pôsobí celá miestnosť čisto a jasne, čo pomáha k optickému zväčšeniu priestoru.  Presklenie zároveň vytvára vizuálne prepojenie medzi miestnosťami.

Malý drevený stôl s čiernymi oceľovými nohami poskytuje dostatok miesta pre najmenej štyroch ľudí. Za jedálenským stolom sa nachádza úložný priestor s otvorenými policami, ktorý funguje tiež ako predelenie od spálňovej časti, do ktorej plynule prechádza a vytvára tak v byte jedinečnú kontinuitu. Farebná paleta modrej a bielej spolu s prírodnými materiálmi, ako tehla a svetlé drevo, sú prítomné v celom interiéri a vytvárajú atmosféru plážového domčeka.

Do kúpeľne vedú úzke modré dvere. Aj v tejto miestnosti ostáva farebná schéma naďalej zachovaná.

Zdroj: egueyseta.com

Mohlo by vás zaujímať:

Novinky, odborné rady a tipy o tom ako stavať!
letné promo 18
Tieto články by vás mohli tiež zaujímať