Kalkulačka spotreby materiálu

Predtým a potom: inšpiratívna rekonštrukcia domu z roku 1961

Hoci mal pôvodný dom z roku 1961 vhodne navrhnutú dispozíciu, aktuálnym majiteľom v ňom chýbala väčšia otvorenosť a prepojenie priestorov, ktoré by viac vyhovovali ich štýlu. Obrátili sa preto na architektonické štúdio mw|works architecture + design a tu je výsledok rekonštrukcie!

Cieľom prestavby sa teda stalo zvýraznenie fyzického aj vizuálneho prepojenia medzi jednotlivými miestnosťami vo vnútri domu, ale aj medzi interiérom a exteriérom. Nechýbajú veľké francúzske okná, ktoré jednotlivé priestory opticky spájajú, presvetľujú a dodávajú im  želanú vzdušnosť a ľahkosť.

Predtým

Tam kde bol kedysi múr s len tromi úzkymi oknami, je teraz veľký presklený prístup na záhradnú terasu.

Trochu nižšie, oproti záhrade sa nachádza obývacia izba. Výrazná stena z kamenným obkladom v sebe ukrýva zabudovanú drevenú knižnicu a krb. Vysoké francúzske okná napĺňajú miestnosť prirodzeným svetlom.

Jedáleň, za rohom od obývacej izby sa otvára do terasy s výhľadom na blízke jazero. Prístup do exteriéru je zabezpečený aj z poschodia.

Pôvodná kuchyňa bola od ostatných obytných častí izolovaná stenou, prestavbou sa však priestor otvoril ďalej do jedálne, čím pôsobí ľahšie. Tmavé drevo v kombinácii so sivými skrinkami dodáva kuchyni súčasný vzhľad.

Z kuchyne je teraz možné vidieť až priamo na druhý koniec domu, kde sa nachádzajú kúpeľňa a pracovňa.

Počas rekonštrukcie boli v dome inštalované aj nové vykurované betónové podlahy.

Na poschodie vedie minimalisticky pôsobiace schodisko, ktoré kombinuje drevo a chladnú oceľ.

Na poschodí nájdeme spálňu s rohovými oknami, ktoré poskytujú dostatok prirodzeného svetla a upokojujúci výhľad na okolitú prírodu.

V kúpeľni na poschodí udržiava priestor jasný a otvorený vhodne umiestnený svetlík.

Zdroj: contemporist.com

Mohlo by vás zaujímať:

Predtým a potom: inšpiratívna rekonštrukcia domu z roku 1961
Ohodnoťte článok

Napíšte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.