Kalkulačka spotreby materiálu

Dom z betónu – strohý ale atraktívny

Rekonštrukcia domu starého 40 rokov, dokončená v roku 2014 prinútila architektov z japonského ateliéru Airhouse myslieť naozaj nekonvenčne. Projekt domu s rozlohou 114m2 zahŕňa nepravidelne tvarované miestnosti, ktoré spolu s ostatnými osobitosťami vytvárajú zvláštnu auru jedinečného domova. Na základe požiadaviek klienta bol vytvorený premyslený koncept odrážajúci jeho vášeň pre módu, strohý dizajn a akoby nedokončený, celkový vzhľad interiéru.

Zaujímavosťou domu je, že v jeho interiéry výrazne dominuje, momentálne veľmi trendový, leštený betón. Ten dodáva domácnosti elegantný a sofistikovaný dizajn v kontraste s otlčenými prvkami, ponechanými v pôvodnom stave, vytvárajúcimi autentický vzhľad interiéru.

S ohľadom na klientovu záľubu v móde bola vytvorená najzaujímavejšia časť domu – chodba s dvojitou funkciou. Priestor spájajúci jednotlivé miestnosti domu, ponúka veľké úložné priestory pre oblečenie obyvateľov. Presklené skrine dávajú možnosť oblečenie ukázať každému, kto chodbou prejde. Miestnosť sa tak neustále mení v súvislosti so zmenami v šatníku, v závislosti od nálady či ročného obdobia.

dom-beton-satnik

Najväčšiu plochu domu zapĺňa obývačka s kuchyňou a malým jedálenským priestorom. Kuchynská pracovná doska je, ako inak, vytvorená z betónu. Surové betónové steny, stropy a podlahy kontrastujú s modernými spotrebičmi a výraznými čiernymi svietidlami visiacimi nad kuchynským ostrovčekom. V tejto časti nenájdeme žiadne nástenné kabinety alebo poličky. Všetky kuchynské potreby sú schované na spodku, čo dovoľuje stenám ešte viac vyniknúť.

Jedálenský priestor s jednoduchým obdĺžnikovým stolom a štyrmi stoličkami je postavený v jednej línii s kuchynským ostrovčekom. Malý kontrast vytvára len visiace svietidlo zlatej farby, pričom ale zachováva priemyselný vzhľad interiéru bezo zmeny. Stoličky s výrazným dreveným rámom zase zahrievajú, inak chladne pôsobiaci priestor.

dom-beton-kuchyna

Zvyšok priestoru zostáva strohý. Na konci miestnosti je vchod do už spomínanej šatníkovej chodby, kde sa za vysokou prepážkou nachádza vyvýšený priestor na spánok, jednoduchý ako len môže byť. Veľký pohodlný matrac a bodové osvetlenie, je všetko čo majitelia chceli.

dom-beton-postel

V kúpeľni sa, po rekonštrukcii, vynímajú oboje, vaňa aj sprchovací kút, umiestnené na holej betónovej plošine, oddelené presklenou stenou. Pod veľkým osvetleným zrkadlom sa nachádza, jednoduché umývadlo, ktoré podopiera masívna betónová doska.

dom-beton-kupelna

 

Zdroj: www.homedit.com

Mohlo by vás zaujímať:

 

Dom z betónu – strohý ale atraktívny
2.9 (57.14%) hlasovalo: 7

Napíšte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.